0003.jpg
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Začetek
PDF Natisni E-pošta
Politika zasebnosti v DAS po GDPR
Prispeval Božo Bratina   
Četrtek, 24 Maj 2018 13:20

Politika zasebnosti

S 25.5.2018 stopa v veljavo Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR), ki bo zagotavljala večjo varnost osebnih podatkov. Ker zakonodajo jemljemo resno, vas naprošamo, da si vzamete trenutek in preberete pomembne informacije glede zaščite osebnih podatkov v okviru Društva avtomatikov Slovenije.

Splošno

Društvo avtomatikov Slovenije (v nadaljevanju DAS) spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko društvenih kanalov (članstva, udeležb na dogodkih, itd), skrbno varovala z najvišjo stopnjo zasebnosti v skladu z veljavno zakonodajo. Namen naše politike zasebnosti je, da vas seznanimo s tem, kako vaše podatke zbiramo, za katere namene bomo pridobljene osebne podatke uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki, ki jih hranimo o vas.

DAS se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varovala podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani društvam ter jih ne bo posredovala tretjim osebam oziroma jih uporabila v druge namene.

Upravljalec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je Društvo avtomatikov Slovenije,Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana. Ker obdelava osebnih podatkov pri upravljavcu ne zajema rednega in sistematičnega obsežnega spremljanja posameznikov in ker upravljavec ne obdeluje posebnih vrst osebnih podatkov in/ali podatkov v zvezi s kazenskimi obsodbami in prekrški, upravljavec ne potrebuje posebej za to pooblaščene osebe za varstvo podatkov zato je ne bo imenoval.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, ki vas direktno ali posredno določajo kot posameznika, npr. z vašim imenom, poštnim naslovom, e-poštnim naslovom, telefonsko številko, identifikacijsko številko, podatki o lokaciji ali drugimi identifikatorji.

Katere osebne podatke zbiramo?

Če ste obiskovalec spletnih strani društva o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov. Če ste član DAS (oz. ste se prijavili na dogodek, ki ga organiziramo, kot je konferenca, občni zbor, predavanje), o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo dogodka, storitev, itd. Ti osebni podatki so:

 • ime in priimek;
 • poštni naslov
 • kontaktni e-poštni naslov;
 • kontaktni telefon;
 • podatke za izdajo računa (ime in priimek udeleženca ter kontakte osebe, naslov in poštna številka ter davčna številka pravne osebe);
 • podatki o podjetju, če član plačuje članarino preko podjetja.

Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Osebne podatke za namen obdelave in uporabe zbiramo v primeru, če se kot član društva prostovoljno odločite, da nam boste posredovali takšne podatke, ali nam zato dajete soglasje. V takšnih primerih se strinjate s predmetnimi pogoji uporabe. Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

DAS bo podatke, ki jih pridobi preko registracije članov, udeležencev konferenc in dogodkov, občnega zbora uporabljal izključno za naslednje namene:

 • Za pošiljanje e-poštnih sporočil, kjer bo člane obveščal o aktivnostih društva (Obćno zbor, ekskurzije, konference, soglasja, volitve, itd)..
 • Za izstavitev računov za članarine, kotizacije, itd.
 • Za pošiljanje navadne pošte v obliki natisnjenega materiala (slovar, revije, itd)
 • Za vse druge namene, za katere se specifično strinjate pri sodelovanju z upravljavcem.

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje oglasnih sporočil kadarkoli prekličete.

Uporabniki podatkov

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

 • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev;
 • administratorju in skrbniku spletne strani;
 • vodstvu DAS za potrebe obveščanja članov o aktivnostih društve

DAS se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne prodaja, daje v najem ali trguje z njimi. Vaših osebnih podatkov ne bo posredovalo ali preneslo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo, razen v primerih, ko bo to zahtevala zakonodaja ali pravo Evropske Unije (zahteve sodišč, organov pregona, ...).

Obdobje hrambe

Obdobje hrambe podatkov je za čas delovanja društva oz. do preklica, v kolikor uporabnik to zahteva in se zgoraj omenjeni podatki izbrišejo iz našega sistema. Drugačen rok hrambe velja za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (računovodski, davčni, ...). Izbris osebnih podatkov lahko kadarkoli zahtevate tako, da nam pošljete sporočilo na e-pošto: soglasje@društvo-das.si.

Način varstva vaših podatkov

DAS se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete, zato bomo storili vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. V primeru zlorabe podatkov, ki niso neposredna krivda DAS ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov.

Osebne podatke hranimo v računalniški in tiskani obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov. Osebni podatki v tiskani obliki so varovani v omarah do katerih imajo dostop le vodstvo DAS.

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov vam DAS preko spletnega portala zagotavlja naslednje pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov:

 • dostopate do svojih osebnih podatkov,
 • posodobite oz. popravite svoje osebne podatke,
 • zahtevate izbris svojih osebnih podatkov, ki jih hranimo,
 • zahtevate, da prenehamo uporabljati vaše podatke oz. omejite njihovo obdelavo,
 • zahtevate, da se podatki v strojno beljivi obliki prenesejo k drugemu upravljalcu,
 • ugovarjate obdelavi osebnih podatkov,

Če želite storiti karkoli od zgoraj navedena, nas o tem obvestite preko elektronske pošte soglasje@društvo-das.si. Vašo zahtevo bomo skrbno preučili in vam podali odgovor v roku 30 dni od prejete zahteve.

Piškotki

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Sprememba politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko zasebnosti po lastni presoji in po potrebi kadarkoli sepremenimo in prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Stik

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba v DAS.
Elektronski naslov: soglasje@društvo-das.si.

Maribor, 24.05.2018

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 24 Maj 2018 13:34 )
 
PDF Natisni E-pošta
IFAC bilten Februar 2018
Prispeval Božo Bratina   
Ponedeljek, 19 Marec 2018 14:32

Člane DAS obveščamo o aktivnostih IFAC združenja!Bilten februar 2018!

Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 19 Marec 2018 14:40 )
 
PDF Natisni E-pošta
Ekskurzija in občni zbor 2017
Prispeval Božo Bratina   
Četrtek, 23 November 2017 14:33

Strokovna ekskurzija in občni zbor

Društva avtomatikov Slovenije

Spoštovani člani DAS-a,

letošnja strokovna ekskurzija in občni zbor društva DAS bosta v petek, 1. 12. 2017. V okviru ekskurzije si bomo ogledali podjetje Odelo Slovenija d.o.o iz Prebolda. Sledil bo ogled muzeja motociklov Grom na Vranskem in občni zbor društva v gostišču Grof na Vranskem.

Urnik:

8.15 Odhod avtobusov z Jamove ceste pri vhodu na parkirišče Fakultete za Elektrotehniko v Ljubljani in pred Tehniškimi fakultetami na Smetanovi 17 v Mariboru.

9.15 Postanek v Celju, pri Merkurju na Hudinji – avtobus iz Maribora.

10.00 Ogled proizvodnje v podjetju Odelo Slovenija d.o.o iz Prebolda.

13.00 Ogled muzeja motociklov Grom na Vranskem.

14.30 Občni zbor v gostišču Grof na Vranskem.

17.00 Predvideni odhod avtobusov proti Ljubljani in Mariboru.

Prosim, da se na ekskurzijo in/ali občni zbor prijavite najkasneje do srede, 29. 11. 2017, na e-pošto bozidar.bratina@um.si. Zaradi organizacije prevoza vas prosim, da navedete, kje boste vstopili na avtobus (Ljubljana, Celje, Maribor), oziroma sporočite, če prevoza ne potrebujete.

Vabilo in Obcni zbor - dnevni red!

Nenad Muškinja

Predsednik DAS

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 23 November 2017 14:52 )
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 10 od 26