0001.jpg
Začetek
Zadnje novice
The latest news from the Joomla! Team

PDF Natisni E-pošta
ICPCA 2010
Prispeval Ales   
Torek, 11 Maj 2010 07:31

=====================================================
              
    The 5th International Conference on
                   Pervasive Computing and Applications
                                        (ICPCA 2010) 
                                     CALL FOR PAPERS
                                
http://icpca.lzu.edu.cn/ 
                       Maribor, Slovenia, December 1-4, 2010

=====================================================

 • Topics:
 • Mobile and Wireless Networks and Communications
 • Semantic technologies in Pervasive Computing
 • Context-awareness
 • Data Grid and Data Cloud
 • Distributed data and knowledge management
 • Distributed intelligence
 • Innovative HCI Technologies
 • Socio-technical Issues in Pervasive Computing
 • Applications and case studies 

ICPCA2010 extends its interests in pervasive computer with special tracks on collaborative work, health care, e-learning, emergency management, security, etc. In addition to technical papers, ICPCA2010 will include keynote speeches, penal discussions, late breaking results, and demonstrations.

 • Submission of Papers:

All papers must be unpublished and should not be under simultaneous review for any other conferences and workshops. Papers must be written in English and formatted according to the Springer conference proceedings. Research papers should be no more than 15 pages including references and illustrations. Position papers and system demos are also welcome. Electronic submissions in PDF or PS format are recommended.

 • Important Dates:
 • Technical paper
  Deadline for submission     01/07/2010
  Notification of acceptance   15/09/2010
  Camera-ready deadline     
  15/10/2010
 • System demo/position paper/etc.
  Deadline for submission     
  01/09/2010
  Notification of acceptance   15/09/2010
  Camera-ready deadline     
    15/10/2010

This conference is sponsored by IEEE Slovenia Section and Lanzhou University. All papers accepted will be indexed by EI. For more information, please contact us

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 11 Maj 2010 07:39 )
 
PDF Natisni E-pošta
Rezultati Ankete DAS
Prispeval Ales   
Sreda, 07 April 2010 15:28
Na voljo so rezultati Ankete DAS o stanju na področju avtomatizacije v Sloveniji 2009. Več o tem ...
Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 07 April 2010 15:35 )
 
PDF Natisni E-pošta
VABILO NA PREDSTAVITEV KRMILNIKOV SIEMENS S7-1200
Prispeval Ales   
Četrtek, 18 Marec 2010 15:58

ZARADI BOLEZNI PREDSTAVITEV ODPADE !

Vljudno Vas vabimo na predstavitev nove serije krmilnikov SIEMENS S7-1200. Predstavitev bo izvedel Siemens d.o.o., oddelek I IA/DT.

Predstavitev in prikaz v živo bo izveden v prostorih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru v veliki predavalnici ALFA.

Začeli bomo s pregledom S7-1200 in Basic Line panelov, nadaljevali pa s praktičnim prikazom uporabe programskega orodja STEP 7 BASIC.

KDAJ:
Sreda 24.3.2010
10.15 do 13.00

LOKACIJA:
Univerza v Mariboru
Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Smetanova ulica 17
2000 Maribor

Velika predavalnica ALFA

 

Ker bo predstavitev organizirana v okviru Društva avtomatikov Slovenije (DAS), bo po delavnici možna diskusija tudi o aktualnih temah društva.
 
Vljudno vabljeni !

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 23 Marec 2010 10:19 )
 
PDF Natisni E-pošta
Projekt ELefANTC
Prispeval Ales   
Petek, 08 Januar 2010 12:58

Laboratorij za obdelavo signalov in daljinska vodenja, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru, predstavlja mednarodni projekt ELefANTC  (E-Učenje za pridobivanje novih veščin) v okviru Leonardo da Vinci programa vseživljenjskega učenja, ki je eden od programov Evropske Unije, katerega cilj je skozi vseživljensko učenje prispevati k razviti družbi znanja s trajnostnim ekonomskim razvojem, več in boljšim delovnim mestom ter večji socialni koheziji. V okviru tega programa laboratorij izvaja multilateralen projekt ELefANTC  (E-Učenje za pridobivanje novih veščin). Namen projekta je izdelava večjezične spletne platforme in priprava učenega gradiva za e-učenje na daljavo iz področij industrijske avtomatizacije in telematike. Dodatne informacije najdete na naslovu (http://elefantc.sparc.uni-mb.si/).

Opis in vsebine  spletnih tečajev ELEFANTC.

 

Zadnjič posodobljeno ( Petek, 12 Marec 2010 14:48 )
 
PDF Natisni E-pošta
DAS praznuje 20 let
Prispeval Administrator   
Sreda, 04 November 2009 08:56

DAS20let2Društvo avtomatikov Slovenije letos beleži 20 letnico delovanja. Ustanovljeno je bilo leta 1989 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. V vseh teh letih si je društvo prizadevalo prispevati k razvoju in napredku avtomatizacije kot znanstveno-tehnične discipline, skrbelo je za dvig strokovne ravni svojih članov, vzpodbujalo je vzgojo kadrov s področja avtomatike, sodelovalo pri načrtovanju vzgojno izobraževalnih programov, vzpodbujalo je sodelovanje raziskovalnih institucij, univerz, podjetij in posameznih strokovnjakov pri strokovnih raziskavah s področja avtomatike ter vzpodbujalo tehnično ustvarjalnost, izumiteljstvo, raziskovalno dejavnost. Na podlagi teh družbeno strokovno aktivnostih je Društvo avtomatikov Slovenije v letu 2008 pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju raziskovalne dejavnosti. Posledično je bilo uvrščeno na seznam upravičencev do donacij (Sklep o objavi seznama upravičencev do donacij za leto 2009, Uradni list RS, št. 61/09).

Tako pridobljen status nam omogoča, da namenimo  do 0,5 % dohodnine kot donacijo našemu društvu DAS. Vabim vas, da to priložnost izkoristimo in tudi na ta način pokažemo pripadnost stroki in društvu. V ta namen je priložen obrazec, ki ga izpolnite in oddajte po pošti ali osebno na pristojni davčni urad, kjer sicer urejate zadeve v zvezi s svojo dohodnino in to najkasneje do 31.12.2009. Prosim vas, da skrajnega roka za oddajo obrazca ne zamudite, saj se sicer vaša donacija ne bo mogla upoštevati.

Lep pozdrav, Boris Tovornik
predsednik DAS

 
Stran 8 od 11